Ο Αστέριος Πηγαδάς γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο περίφημο Ε΄ Γυμνάσιο/Λύκειο Αρρένων Θεσ/νίκης. Παρακολούθησε την Ιατρική Σχολή του  Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης από όπου και πήρε επαξίως το πτυχίο Ιατρικής.

Μετέβη στις Η.Π.Α για ειδικότητα Διαγνωστικής Ακτινολογίας σε μία εποχή όπου υπήρξε έκρηξη στην τεχνολογία των Διαγνωστικών Ιατρικών Απεικονίσεων. Έκανε την βασική του εκπαίδευση στην Διαγνωστική Ακτινολογία στο Νοσοκομείο ST VINCENT΄S HOSPITAL AND MEDICAL CENTER στην Νέα Υόρκη κοντά στον καθηγητή Arthur Clemett. Εν συνεχεία ασχολήθηκε με την Υπερηχογραφία, την Αξονική Τομογραφία  και την Μαγνητική Τομογραφία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο LOMA LINDA UNIVERSITY HOSPITAL, στην Καλιφόρνια κοντά στους καθηγητές  Anton Hasso, Joseph  Thomson και David Hinshaw.

Kατά την διάρκεια της εξαετούς παραμονής στις Η.Π.Α. έγραψε πλείστα επιστημονικά άρθρα και συμμετείχε σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια. Έλαβε επαξίως το δίπλωμα του AMERICAN BOARD of  RADIOLOGY.

Με την επάνοδο του στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τους τομείς των Υπερήχων, Αξονικής Τομογραφίας και Μαγνητικής Τομογραφίας. Διετέλεσε, επί 4ετία, Επιμελητής στο τμήμα Αξονικής Τομογραφίας του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Θεσσαλονίκης κοντά στον καθηγητή Σταύρο Εφραιμίδη. Ίδρυσε ένα πρότυπο Εργαστήριο Υπερήχων το οποίο και συνεχίζει μέχρι σήμερα και ένα από τα πρώτα Ιατρικά Διαγνωστικά Κέντρα, με την επωνυμία ΑΞΟΝΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, Αξονικής-Μαγνητικής Τομογραφίας στην βόρειο Ελλάδα. Διετέλεσε επί 4ετία Επιστημονικός Διευθυντής σε ακτινολογικό τμήμα του Ομίλου EUROMEDICA και επί  2ετία Επιστημονικός Διευθυντής του τμήματος Μαγνητικής Τομογραφίας του Ομίλου EXPRESS SERVICE.

Παρουσίασε πληθώρα διαλέξεων σε συνέδρια ημεδαπής-αλλοδαπής και συμμετείχε στη συγγραφή πολλαπλών επιστημονικών ανακοινώσεων (εργασιών) με θέματα Υπερήχων-Αξονικής-Μαγνητικής Τομογραφίας.

Σήμερα διατηρεί εργαστήριο υπερήχων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θεωρείται αυθεντία στο υπερηχογράφημα θυρεοειδούς-παραθυρεοειδών, νεφρών-ουρητήρων-ουροδόχου κύστεως σε παιδιά, εγκεφάλου νεογνών-βρεφών καθώς και στην διάγνωση παθήσεων του εγκεφάλου, σπονδυλικής στήλης και μυοσκελετικού συστήματος είτε με την βοήθεια Αξονικής-Μαγνητικής Τομογραφίας είτε των Υπερήχων.