Το ιατρικό διαγνωστικό εργαστήριο υπερήχων του κ. Αστέριου Πηγαδά δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 1983 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έπειτα από εξειδικευμένη και πολυετή εκπαίδευση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και υιοθετώντας αρκετά στοιχεία από το σύστημα υγείας τους,  δημιούργησε ένα πρότυπο εξειδικευμένο διαγνωστικό εργαστήριο υπερήχων με έμφαση στις αναβαθμισμένες  διαγνωστικές  ιατρικές υπηρεσίες  που σαν στόχο έχουν το βέλτιστο ιατρικό αποτέλεσμα για τον ασθενή. Από το 1983 έως και σήμερα στα 33 συνεχόμενα χρόνια λειτουργίας  του, εξετάστηκαν δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, η μακρόχρονη εμπειρία του γιατρού και οι ποιοτικές προδιαγραφές της επιχείρησης  το έχουν καταστήσει ως ένα από τα κορυφαία διαγνωστικά κέντρα υπερήχων στην Θεσσαλονίκη.

Ο  Γιατρός και επιστημονικός υπεύθυνος του διαγνωστικού κέντρου παρακολούθησε την ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και πήρε επάξια το πτυχίο του. Στη συνέχεια μετέβη στις Η.Π.Α για ειδικότητα διαγνωστικής ακτινολογίας σε μία εποχή όπου υπήρξε έκρηξη των Διαγνωστικών Ιατρικών Απεικονίσεων. Ασχολήθηκε και εξειδικεύτηκε στην Υπερηχογραφία, την Αξονική Τομογραφία και την Μαγνητική Τομογραφία στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο LOMA LINDA UNIVERSITY HOSPITAL.

Oι Ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται από το Διαγνωστικό Εργαστήριο είναι: υπεύθυνη και αξιόπιστη δεύτερη γνώμη σε Μαγνητικές και Αξονικές τομογραφίες καθώς επίσης και όλες οι υπερηχογραφικές εξετάσεις όπως  υπερηχογράφημα τραχήλου, υπερηχογράφημα άνω-κάτω κοιλίας, υπερηχογράφημα μαστών, υπερηχογράφημα μυοσκελετικού συστήματος, έγχρωμο Doppler καρωτίδων και σπονδυλικών αρτηριών, υπερηχογράφημα οσχέου, υπερηχογράφημα έσω γεννητικών οργάνων θήλεος, υπερηχογράφημα βουβωνικών περιοχών και ηβικής συμφύσεως, Διορθικό υπερηχογράφημα προστάτου, παιδιατρικό υπερηχογράφημα , υπερηχογράφημα οφθαλμικών κόγχων.

Ο Ιατρικός εξοπλισμός που διαθέτει η εταιρεία αποτελείται από έναν υπερηχογράφο τελευταίας τεχνολογίας του οίκου General Electric και μοντέλου Logiq 7, μια υψηλής ποιότητας συσκευή υπερήχων με μεγάλη αξιοπιστία και υψηλής ποιότητας εικόνα. Επιπλέον, διαθέτει ένα εκτυπωτικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας , μάρκας XEROX COLOUR CUBE 8580 το οποίο δίνει έμφαση στην πράσινη εκτύπωση.